Известие

Collapse
No announcement yet.

съскане?????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• съскане?????

Здравеите колеги!!! имам алфа 155 1,7 тс и следният въпрос:
    забелязах, че като подам газ се чува едно ШШШШШ....... от към предницата, но немога да разбера точно от къде е. На място не го чувам. Най добре се чува при потегляне!!!-имам чувството, че колата не набира добре на първа и втора предавка. Преди време ми смениха съединителя и горе долу от тогава се появи това съскане - оприличавам го на засмукване на въздух. Възможно ли е да е от стари гумички на колекторите или от лошо монтиран съединител???
    sigpicЕХ-alfa romeo 155 1.7t.s 8v с АГУ

Колега, доколкото знам всички 8в . с пластмасов колектор си съскат и това се чува ясно, когато оставиш колата на празен ход и внигнеш капака .
    Отделно може да имаш скъсан въздуховод или маншон/и на колектора и да смуче въздух оттам (често се случва) .Друг вариант е самия колектор да е спукан .
    При всички случаи обаче трябва да се погледне .
    155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Всяка 8V съска!Мойта също!Поздрави

155 2.5 V6
      Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

Съска ама не се чува чак така на затворен капак. особенно при потегляне аз нищо не чувам...... Данеби да имаш някое откачено вакумче. Оборотите как са?? Играят ли? и ако е нещо спукано след дебитомера то би трябвало да пука да са нестабилни оборотите и да вдига бавно обороти?
        Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
        Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
        Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

колеги нямам никакви промени в оборотите- естествено само като спра на място постепенно ( за 5-6 секунди ) падат до 850 оборота, което според мен е напълно нормално. Това трябва да изключва вероятноста да засмуква въздух отнякъде. Мисля, че ако засмуква въздух от някъде трябва да играят - това е мое мнение (а дали е така?) Възможно ли е да е от съединителя?
          sigpicЕХ-alfa romeo 155 1.7t.s 8v с АГУ

Comment

Сложи ръка на ауспуха и виж дали струята е равномерна и постоянна!Ако не е значи дърпа въздух

155 2.5 V6
            Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

Първоначално публикувано от mont78
              колеги нямам никакви промени в оборотите- естествено само като спра на място постепенно ( за 5-6 секунди ) падат до 850 оборота, което според мен е напълно нормално. Това трябва да изключва вероятноста да засмуква въздух отнякъде. Мисля, че ако засмуква въздух от някъде трябва да играят - това е мое мнение (а дали е така?) Възможно ли е да е от съединителя?
              Съединителят в случая няма нищо общо.
              АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
              FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Working...
              X